(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Yuqori jag‘ implantatsiyasida alveolyar suyak to‘qimasining atrofiyasi implantat o‘rnatish imkoniyatlarini cheklovchi asosiy omillardan biri hisoblanadi [1]. Qisman adentiya holatlarida suyak rezorbsiyasi va yuqori jag‘ pazuxasining pnevmatizatsiyasi implantatsiya uchun yetarli anatomik sharoitni ta’minlamaydi [2].