(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Zamonaviy tilshunoslikda kognitiv lingvistika va lingvokulturologiya ikki muhim ilmiy yo‘nalish sifatida shakllanib bormoqda. Ushbu maqola kognitiv lingvistika va lingvokulturologiyaning o‘zaro bog‘liqligini va ular tilshunoslikda qanday o‘rin tutishini o‘rganadi. Kognitiv lingvistika tilning kognitiv jarayonlar bilan qanday bog‘langanini, lingvokulturologiya esa til va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro aloqalarni qanday aks ettirganini tahlil qiladi