(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada epilepsiya bilan og’rigan bemorlarning psixologik holati, ularning hayot sifati va psixososial moslashuv muammolari ko’rib chiqilgan. Epilepsiya nafaqat nevrologik kasallik, balki bemorning ruhiy-hissiy holatiga, ijtimoiy hayotiga va shaxsiyat rivojlanishiga sezilarli ta’sir ko’rsatadigan murakkab tibbiy-ijtimoiy muammodir. Tadqiqotda epilepsiya bilan og’rigan bemorlarda uchraydigan psixologik buzilishlar, depressiya, tashvish, o’zini-o’zi qabul qilish muammolari, ijtimoiy stigmatizatsiya va ularning kognitivik funksiyalariga ta’siri tahlil qilingan.