(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu ilmiy maqola ingliz va o‘zbek tillarida salomlashish, murojaat va xayrlashuv formulalarining tilshunoslik nuqtai nazaridan tahlilini o‘tkazadi. Tahlil asosan har ikki tilning kommunikativ, madaniy va ijtimoiy kontekstida salomlashish va xayrlashuvning qanday ifodalanganini o‘rganishga qaratilgan. Maqola, tilshunoslar tomonidan qabul qilingan terminlar va kontseptlarni real madaniy ma’lumotlar bilan birlashtiradi. Tahlilda, har ikki tildagi salomlashish va xayrlashuvning o‘ziga xos xususiyatlari va ular orasidagi farqlar ko‘rsatib o‘tiladi.