(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada nutq idrokining psixologik fazalari va o‘quvchilarga ta’siri tahlil qilinadi. Nutq idroki, odamlarning tilni va so‘zlarni tushunishdagi psixologik jarayonni ifodalaydi. Ushbu jarayonning psixologik fazalari, o‘quvchilarning nutqni tushunishdagi darajasi, ularning fikrlash va tilni idrok etish qobiliyatlari o‘rganiladi. Maqolada nutq idrokining o‘quvchilarga ta’siri, uning psixologik fazalari va o‘quvchilarning o‘rganish jarayoniga ta’sir qiluvchi omillar keltiriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, nutq idrokining psixologik fazalari o‘quvchilarning nutqni anglash darajasiga va ta’lim jarayonidagi muvaffaqiyatlariga bevosita ta’sir ko‘rsatadi.