(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi geopolitik terminlarning semantik farqlari tahlil qilinadi. Geopolitik terminlar har bir til va madaniyatda ijtimoiy, siyosiy, va madaniy sharoitga mos tarzda shakllanadi. Tadqiqotda ingliz va o‘zbek tillarida bir xil ma’noni ifodalovchi, ammo turli xil semantik nuanslarga ega bo‘lgan geopolitik terminlar orasidagi farqlar o‘rganiladi.