(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada ingliz va o‘zbek tillarida zamonaviy qandolatchilik nomlarining o‘zlashuv jarayonlari qiyosiy-lingvistik hamda lingvomadaniy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda qandolatchilik leksikasining ingliz tilidan o‘zbek tiliga o‘tish mexanizmlari, fonetik, morfologik va semantik moslashuv bosqichlari, shuningdek, madaniy va ijtimoiy omillarning ushbu jarayonga ta’siri empirik materiallar asosida yoritiladi.