(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur tezis virtual va aralash (blended) ta’lim sharoitida metodik yondashuvlarni ilmiy-pedagogik jihatdan asoslashga qaratilgan. Virtual muhitda ta’lim natijasini texnologiyaning o‘zi emas, balki o‘quv maqsadlari, mazmun, metod, faoliyat turlari, baholash va fikr-mulohaza (feedback)ning o‘zaro uyg‘unligi belgilashi tezisning bosh g‘oyasidir. Aralash ta’limda auditoriya va onlayn komponentlar bir-birini takrorlamasdan, aksincha, didaktik vazifalarni bo‘lib olishi zarurligi ko‘rsatib beriladi: