(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqola ingliz va o‘zbek tillarida to‘y marosimlari bilan bog‘liq etnografizmlarning (madaniy-urfiy realiyalarni ifodalovchi leksik birliklar) semantik tuzilishini qiyosiy yondashuvda tahlil qiladi. Tadqiqotning maqsadi — to‘y marosimlari atamalarining ma’no qatlamlari (denotativ, konnotativ, pragmatik), semantik maydonlari va ekvivalentlik darajalarini aniqlash, shuningdek, “madaniy lakuna” (to‘g‘ridan-to‘g‘ri tarjimaga bo‘ysunmaydigan realiya) holatlarini tasniflashdir