(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada talabalarning sun’iy intellektga asoslangan o‘quv vositalarini loyihalash kompetentligini rivojlantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli ta’lim muhitida sun’iy intellekt texnologiyalaridan samarali foydalanish talabalarning kasbiy tayyorgarligi, kreativ fikrlashi va muammoli vaziyatlarni yechish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati asoslab berilgan. Metodik model kompetensiyaviy yondashuv asosida ishlab chiqilib, unda nazariy bilimlar, amaliy loyihalash faoliyati va refleksiv tahlil uyg‘unlashtirilgan.