(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada chorva mollari terisini shilish jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy qurilmalar va uskunalar tahlil qilinadi.Teri shilish texnologiyasining ahamiyati, mexanik, elektr, pnevmatik va gidravlik qurilmalarning ishlash prinsiplari, ularning afzalliklari hamda ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, terining sifatli ajratilishi, sanitariyagigiyena talablariga rioya qilish va mehnat xavfsizligini ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Mazkur maqola chorvachilik, go‘sht va charm sanoati bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega