(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
. Ushbu maqolada 5-sinf o‘quvchilarining og‘zaki nutqini rivojlantirishda rasmli matnlardan foydalanishning ahamiyati, usullari va samarali yo‘llari haqida so‘z yuritiladi. Rasmli topshiriqlar o‘quvchilarning so‘z boyligini kengaytiradi, tasavvurini rivojlantiradi va mustaqil fikrlash qobiliyatini shakllantiradi. Og‘zaki nutq madaniyatini shakllantirish o‘quvchilarning tafakkurini rivojlantirish, ularni mustaqil fikrlash va o‘z fikrini erkin ifoda eta olishga o‘rgatishning muhim shartlaridan biridir. Rasmli topshiriqlar o‘quvchilarni kuzatish, tahlil qilish, fikrlarni umumlashtirish hamda so‘z boyligini oshirishga undaydi. Maqolada rasmli matnlardan foydalanishning samarali yo‘llari, o‘quvchilarni faollashtirishga xizmat qiluvchi topshiriq va mashq turlari tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, rasmli topshiriqlar o‘quvchilarning og‘zaki nutqini o‘stirish, estetik didini shakllantirish va ijodiy tafakkurini rivojlantirishda muhim o‘rin tutadi.