(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur tezisda xalqaro nodavlat notijorat tashkilotlarida buxgalteriya hisobini yuritishning tashkiliy-huquqiy va uslubiy jihatlari tahlil qilinadi. Xalqaro donorlar mablag‘lari hisobidan faoliyat yurituvchi nodavlat notijorat tashkilotlarida moliyaviy hisobotning shaffofligi, hisob siyosatini xalqaro standartlarga muvofiq yuritish, grant va loyihalar bo‘yicha mablag‘lardan maqsadli foydalanishni ta’minlash masalalari yoritiladi.