(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Globallashuv sharoitida iqtisodiy diskursning kengayishi milliy terminologik tizimlarning shakllanishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Xalqaro iqtisodiyotning yetakchi tili hisoblangan ingliz tili orqali ko‘plab iqtisodiy terminlar boshqa tillarga, jumladan o‘zbek tiliga kirib kelmoqda. Bu jarayon termin yasash va tarjima adekvatligi bilan bog‘liq muammolarni yuzaga keltirmoqda.