(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada tibbiy terminlarning yasalishi va ularning morfologik tahlili tahlil qilinadi. Terminlarning asosiy tarkibiy qismlari – asos (negiz), prefikslar va suffikslardan iboratligi ko‘rsatilib, ular yordamida yangi atamalarni tez tushunish va amaliyotda to‘g‘ri qo‘llash imkoniyati ta’kidlanadi. Misollar va jadval yordamida prefikslar, suffikslari va asoslar bilan tibbiy terminlarni tahlil qilish ko‘rsatildi. Shu bilan birga, xalqaro standartlar (Terminologia Anatomica) orqali terminologiyaning yagona va aniq ishlatilishi muhimligi ta’kidlandi.