(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2026)
Bul ilmiy maqalada Qoraqalpoq til biliminde qospa gáp kategoriyasınıń nazariyalıq hám ámeliy masaleleri tereń izertlenedi. Qospa gáplerdiń grammatikalıq qurılısı, sintaksislik baylanıs túrleri hám kommunikativ funkciyaları keń qamtılǵan. Maqalada qospa gáplerdi salalı, baǵınıńqı hám aralas túrlerge ajıratıw prinsipləri ilmiy derekler tiykarında túsindiriledi. O‘zbekiston – 2030 strategiyası tiykarında ana tilimizdiń ilimiy rawajlanıwına qospa gáplerdiń áhmiyeti dálillendi. Tahliliy bólimde oqıw hám ilimiy matınlar negizinde statistikalıq maǵlıwmatlar keltirildi hám olarǵa ilimiy sharh berildi. Izertlew nátiyjeleri qospa gáplerdiń tilde murakkap pikirdi anıq jetkeriwde muhim orın tutatuǵının kórsetedi.