(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Hashtag trendlarni aniqlash algoritmlari ijtimoiy tarmoqlarda mashhur mavzularni aniqlash va ularning rivojlanish dinamikasini tahlil qilishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu algoritmlar foydalanuvchilar tomonidan yaratilgan postlar, ularning soni, vaqt bo‘yicha tarqalishi va o‘zaro bog‘liqligini o‘rganib, eng ommabop hashtaglarni ajratib ko‘rsatadi. Natijada real vaqt rejimida trendlarni kuzatish, axborot oqimini tahlil qilish va foydalanuvchi xulq-atvorini tushunish imkoniyati yaratiladi. Mazkur mavzu axborot texnologiyalari, marketing va data tahlili sohalarida katta ahamiyat kasb etadi.