(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada Cho’lponning "Kecha va Kunduz" romanida me’yordan chetga chiqish va takrorlash uslubiy belgilarining qo’llanishi haqida yoritib berilgan.. Asarda muallif ba’zi joylarda til me’yorlaridan ataylab chekinib, qahramonlarning ichki holati va ruhiy kechinmalarini yanada aniqroq ko‘rsatishga harakat qilgan. Bunday usullar asardagi hissiy ta’sirni kuchaytiradi va voqealarni o‘quvchiga yaqinlashtiradi. Shuningdek, romanda so‘z va gaplarning takrorlanishi orqali muhim fikrlar ajratib ko‘rsatiladi. Takrorlashlar qahramonlarning iztirobi, umidsizligi va ichki kechinmalarini ifodalashda muhim rol o‘ynaydi. Umuman olganda, me’yordan chetga chiqish va takrorlash Cho‘lponning badiiy mahoratini ko‘rsatib, asarning mazmunini yanada boyitadi.