(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda davlat byudjetining iqtisodiy mohiyati, uning asosiy funksiyalari hamda mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Davlat byudjeti orqali milliy daromadni qayta taqsimlash, ijtimoiy sohalarni moliyalashtirish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash mexanizmlari yoritib berilgan. Shuningdek, byudjet siyosatini takomillashtirishning dolzarb masalalari ko‘rib chiqiladi.