(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur fikr-maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini rivojlantirish masalasi zamonaviy ta’lim talablari nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Muallif matematika fanining nafaqat hisob-kitobga oid bilimlarni shakllantirishi, balki o‘quvchilarniqng tafakkurini rivojlantiruvchi kuchli pedagogik vosita ekanini asoslab beradi. Maqolada mantiqiy fikrlash tushunchasi, uning psixologik-pedagogik mohiyati, boshlang‘ich maktab yoshidagi bolalar tafakkurining xususiyatlari hamda matematika darslari jarayonida mantiqiy fikrlashni rivojlantirishga xizmat qiluvchi metod va yondashuvlar tahlil qilinadi. Muallif interfaol metodlar, mantiqiy masalalar va muammoli vaziyatlarning o‘rni haqida ilmiy xulosalar beradi.