(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur tezis moliyaviy risklarning mazmuni, ularning iqtisodiy faoliyatga ta’siri hamda risklarni samarali kamaytirish yo‘llarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Hozirgi globallashuv va moliya bozorlarining beqarorligi sharoitida moliyaviy risklar har qanday xo‘jalik yurituvchi subyekt faoliyatida muhim o‘rin egallaydi. Foiz stavkalari o‘zgarishi, valyuta kurslarining tebranishi, kredit to‘lovlari bilan bog‘liq muammolar hamda bozor narxlarining keskin o‘zgarishi moliyaviy risklarning asosiy manbalari hisoblanadi.