(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda ESG (Environmental, Social, Governance) tamoyillarini sug‘urta kompaniyalarida tatbiq etish masalalari o‘rganilgan. Ishning maqsadi – jahon tajribasini tahlil qilish orqali mahalliy sug‘urta kompaniyalarida ESG mexanizmlarini samarali joriy etishning yo‘llarini aniqlashdir. Tezis doirasida xalqaro ESG standartlari, barqarorlik hisobotlari, ijtimoiy mas’uliyat va korporativ boshqaruv tizimlarini sug‘urta sohasiga moslashtirish tajribalari o‘rganilgan.T, Jahon tajribasini o‘rganish va uni mahalliy sug‘urta kompaniyalariga moslashtirish orqali risklarni boshqarish, investitsion jozibadorlikni oshirish va mijozlar bilan ishonchli aloqalarni rivojlantirish mumkin.