(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada o‘lchash noaniqligini baholash va texnik talablarga muvofiqlikni aniqlash jarayonida qaror qabul qilish qoidalari yoritilgan. Oziq-ovqat va kimyo sanoatida mahsulot sifati hamda xavfsizligini ta’minlashda o‘lchash natijalarining ishonchliligi muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda xalqaro metrologik hujjatlar — GUM (Guide to the Expression of Uncertainty in Measurement), JCGM 106:2012 hamda ISO/IEC 17025:2017 standarti talablariga asoslangan holda o‘lchash natijalarini noaniqlik bilan birga talqin qilish zarurligi asoslab berilgan.