(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada ingliz, o‘zbek va rus tillaridagi nutq etiketi vositalari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Har bir xalqning madaniy qadriyatlari, milliy tafakkuri va ijtimoiy muomala me’yorlari tilda qanday aks etishi o‘rganiladi. Tadqiqotda salomlashish, minnatdorchilik, uzr so‘rash, murojaat shakllari kabi etik birliklar tahlil qilinib, ularning o‘ziga xos milliy-madaniy xususiyatlari yoritiladi.