(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada korxonalarda asosiy faoliyatdan olingan boshqa daromadlar hisobi, ularning shakllanishi, iqtisodiy mazmuni hamda bu daromadlarni hisobga olish jarayonini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan yondashuvlar yoritilgan. Tadqiqotda korxona moliyaviy natijalariga bevosita ta’sir ko‘rsatuvchi boshqa daromad turlari, ularni to‘g‘ri tasniflash, hujjatlashtirish va xalqaro standart talablariga muvofiq hisob yuritishning zamonaviy usullari tahlil qilingan. Maqola korxonalarda moliyaviy barqarorlikni oshirish, daromadlar tarkibini shaffof yuritish hamda menejment qarorlarini qabul qilishda axborot sifatini kuchaytirishga xizmat qiluvchi taklif va tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.