(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakili Said Ahmad qalamiga mansub “Ufq” trilogiyasining birinchi kitobi badiiy tahlil qilinadi. Asarda urush yillaridagi o‘zbek xalqining turmush tarzi, insoniy qadriyatlar, jasorat, muhabbat va sadoqat mavzulari yoritiladi. Tadqiqot davomida asarning g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari, obrazlar talqini, til va uslub masalalari, yozuvchi maqsadi hamda davr ruhining aks etishi ilmiy jihatdan o‘rganildi. Olingan natijalar trilogiyaning birinchi qismi o‘zbek adabiy jarayonida alohida o‘rin tutishini isbotlaydi.