(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada shoir To‘ra Sulaymonning hayoti va ijodiy faoliyati qisqacha yoritiladi. Shuningdek, ushbu maqolada shoirning kitoblari, she’rlari va ulardagi asosiy g‘oyalar ham qisqacha yoritib o‘tiladi. Bundan tashqari ushbu maqolada shoirning eng mashhur she’rlaridan biri bo‘lgan “Muqaddas qo‘shiq” she’ri tahlili ham o‘rin olgan. Ushbu she’rda aks etgan o‘xshatishlar, tasviriy ifodalar tahlili ham o‘rin olgan.