(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada xizmat ko‘rsatish sektorining milliy iqtisodiyotdagi o‘rni, uning rivojlanish jarayonida investitsiyalarning ahamiyati va investitsion strategiyalarni shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Xizmat ko‘rsatish korxonalariga investitsiyalar oqimini jalb qilishning samarali mexanizmlari, sohaning raqobatbardoshligini oshirish omillari hamda zamonaviy raqamli yondashuvlarning roli yoritilgan. Tadqiqot natijalari xizmat ko‘rsatish sohasi rivojida uzoq muddatli investitsion siyosatni shakllantirish muhimligini ko‘rsatadi.