(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada quyosh energiyasidan foydalangan holda xonadonlarda issiqlik ta’minotini tashkil etishning innovatsion texnologiyalari, ularning afzalliklari va amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Quyosh energiyasining muqobil manba sifatidagi imkoniyatlari, issiqlik tizimlarini energiya tejamkor modellar asosida modernizatsiya qilish yo‘llari hamda O‘zbekiston sharoitida bunday tizimlarni keng joriy etishning iqtisodiy va ekologik afzalliklari ilmiy asosda yoritilgan.