(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda mahalliy byudjetlar daromad bazasini kengaytirish, moliyaviy mustaqillikni ta’minlash va hududlarning iqtisodiy rivojlanishini rag‘batlantirish yo‘llari tahlil qilinadi. Mahalliy soliqlar va yig‘imlar, transferlar tizimi, davlat moliyasi barqarorligini mustahkamlovchi fiskal siyosat choralari ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan.