(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur tezisda aholining farmatsevtika mahsulotlari bilan ta’minlanish ko‘rsatkichlarining o‘sishi va sog‘liqni saqlash tizimidagi samaradorlik masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda farmatsevtika sanoatining hududiy va milliy miqyosdagi rivojlanish tendensiyalari, dori vositalariga bo‘lgan ehtiyojning qondirilishi darajasi hamda ularning aholining salomatligi va ijtimoiy farovonligiga ta’siri ilmiy nuqtayi nazardan yoritilgan. Statistik ma’lumotlar va xalqaro tajribalar asosida farmatsevtika ta’minotining o‘sish sur’atlari baholanib, sog‘liqni saqlash tizimida samaradorlikni oshirish yo‘nalishlari ko‘rsatib berilgan.