(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning yoshlar dunyoqarashini shakllantirish va yuksaltirishdagi o‘rni falsafiy hamda ijtimoiy-psixologik jihatdan tahlil qilinadi. Ijtimoiy tarmoqlarning yoshlar ongiga, e’tiqodi va qadriyatlariga ta’sir ko‘rsatish mexanizmlari, xususan, ijtimoiy o‘ziga xoslik nazariyasi va ijtimoiy kognitiv nazariya asosida yoritiladi. Tadqiqot natijalari yoshlarning ijtimoiy tarmoqlardan foydalanish ko‘lamining ortib borayotganini, ularning axborot olish, fikr almashish va o‘zini ifoda etish ehtiyojlarini qondirayotganini ko‘rsatadi.