(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada kichik biznes va tadbirkorlik sohasining aholi bandligidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Kichik biznes yangi ish o‘rinlarini yaratish orqali mamlakat iqtisodiyotining rivojlanishiga hissa qo‘shadi va ishsizlik darajasini kamaytirishga yordam beradi. Maqolada kichik biznesning rivojlanishidagi asosiy muammolar, xususan, moliyalashtirish, huquqiy to‘siqlar va kadrlar malakasi yetishmovchiligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu muammolarni hal qilish bo‘yicha tavsiyalar taqdim etiladi. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonda kichik biznes va tadbirkorlikni rivojlantirish orqali aholi bandligini oshirishning samarali yo‘llarini aniqlashga xizmat qiladi.