(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Demokratik jamiyatda sud hokimiyati eng muhim tarmoqlardan biri hisoblanadi. U fuqarolarning huquq va erkinliklarini ishonchli himoya qilishi, qonun ustuvorligini ta’minlashi kerak. Shu bois, sud tizimida faoliyat yurituvchi sudyalarning halolligi, malakasi va mustaqilligi – adolatli sudlovning kafolatidir.