(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada tur-operatorlik faoliyatida zamonaviy xalqaro standartlar (GSTC, ISO 20000-1, ISO 28000, ISO 8000, OpenTravel) hamda ilg‘or texnologiyalar (sun’iy intellekt, bulut platformalari, mobil integratsiya, IoT, blokcheyn)ning qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Tadqiqot IMRAD formatida olib borilib, real bozor ma’lumotlari, taqqoslash jadvallari va texnologik arxitektura modeli asosida o‘rganilgan. Natijalar zamonaviy standartlar va texnologiyalarni kompleks tatbiq etish tur-operatorlarning xizmat sifatini oshirish, jarayonlarni optimallashtirish va raqobatbardoshligini kuchaytirishini ko‘rsatadi. Biroq, dastlabki investitsiya xarajatlari, kadrlar tayyorgarligi va kiberxavfsizlik masalalari dolzarb muammo sifatida qolmoqda.