(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Мазкур мақолада ўзбекистонлик меҳнат мигрантларининг хориждаги ҳуқуқларини таъминлаш масаласи халқаро ҳуқуқий меъёрлар, миллий қонунчилик ва илғор хорижий тажрибалар асосида таҳлил қилинган. Мақолада Бирлашган Миллатлар Ташкилоти ва Халқаро Меҳнат Ташкилоти конвенциялари, меҳнат миграцияси соҳасида ривожланган давлатлар тажрибаси, шунингдек рақамли технологиялар орқали ҳуқуқий ҳимояни таъминлаш имкониятлари ёритилган.