(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mahalla infratuzilmasini rivojlantirish jarayonida kichik biznesning o‘rni beqiyosdir, chunki u mahalla aholisi uchun ish o‘rinlari yaratadi, ijtimoiy xizmatlar sifatini oshiradi va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlaydi. Kichik biznes subyektlari mahalliy ishlab chiqarish va xizmat ko‘rsatish tarmoqlarini rivojlantirib, infratuzilma loyihalarini moliyalashtirish va amalga oshirishda faol ishtirok etadi. Ushbu tezis kichik biznesning mahalla infratuzilmasidagi ahamiyatini tahlil qiladi, uning rivojlanish mexanizmlarini o‘rganadi hamda barqarorlik va raqobatbardoshlikni oshirish bo‘yicha takliflarni ilgari suradi.