(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda kichik korxonalar faoliyatida kredit siyosatining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Kichik biznes subyektlarining moliyaviy barqarorligini ta’minlashda kredit siyosatini takomillashtirishning strategik yondashuvlari yoritiladi. Moliyaviy resurslardan samarali foydalanish, kreditlash jarayonida risklarni boshqarish va bank–korxona hamkorligini kuchaytirish mexanizmlari ilmiy asoslangan holda tavsiya etiladi. Amaliy tavsiyalar sifatida kredit shartlarini soddalashtirish, garov tizimini optimallashtirish hamda innovatsion moliyalashtirish manbalarini kengaytirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari kichik korxonalarning uzoq muddatli barqaror rivojlanishiga xizmat qilishi kutilmoqda.