(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada O’zbekistonda zargarlik maqolalari sanoatini rivojlantirish bo’yicha amalga oshirilayotgan davlat siyosati va qo’llab-quvvatlash mexanizmlari tahlil qilindi. Maqolada Hindiston va Italiya kabi dunyoning yuk zargarlik sanoati mamlakatlarining O’zbekiston amaliyoti bilan qiyosiy tahlil qilingan. Hisoblashda O’zbekistonning o’ziga xos xususiyati – "Navoiy KMK" va "Olmaliq KMK" kabi yirik davlatning zararlanishi, xom-ashyo manbalarining yetarligi – alohida ta’kidlangan. Maqolada davlat tomonidan ajratilgan 10 milliard so’mliklaridan ozod qilingan, soliq imtiyozlari va bojxona to’lov mexanizmlari yoritib beriladi.