(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
: Ushbu maqolada onomastik tizimda antroponimlar asosida shakllangan ideonimlar — antropoideonimlarning madaniy va lingvistik ahamiyati yoritiladi. Ismlarning xalq madaniyati, diniy e’tiqodlari va tarixiy xotira bilan bog‘liqligi asosida antropoideonimlarning shakllanishi va ularning jamiyatdagi ideologik o‘zgarishlarga moslashuvi tahlil etiladi. Apotropeik nomlar, tabiat va hayvonot olamiga oid nomlar misolida ideonimlarning turli manbalardan shakllanishi ko‘rsatib beriladi