(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur tadqiqotda raqamli transformatsiya sharoitida kichik ishlab chiqarish korxonalarida mehnatni me’yorlashtirish tizimining rivojlanish istiqbollari, muammolari va takomillashuv yo‘nalishlari o‘rganiladi. Sanoat 4.0 konsepsiyasi doirasida avtomatlashtirish, sun’iy intellekt, IoT (Internet of Things), raqamli sensorlar va Big Data texnologiyalari asosida mehnat operatsiyalarini aniqlashtirish va samaradorligini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda mehnatni me’yorlashtirishning an’anaviy shakllari va raqamli yechimlar o‘rtasidagi farqlar tahlil qilinadi hamda zamonaviy texnologiyalar yordamida kichik korxonalarda samarali mehnat boshqaruv tizimini shakllantirish mexanizmlari ishlab chiqiladi.