(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur ishda kambagʻallik tushunchasi va uning iqtisodiy hamda ijtimoiy asoslari keng yoritilgan. Kambagʻallik nafaqat daromad yetishmovchiligi, balki taʼlim, sogʻliqni saqlash, ijtimoiy resurslarga kirish imkonining cheklanganligi kabi ko‘plab omillar bilan bogʻliq tizimli muammo sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda kambagʻallikning iqtisodiy sabablari, ijtimoiy oqibatlari va uni kamaytirishga qaratilgan davlat siyosatlari, xalqaro tajriba va kompleks yondashuvlar muhokama qilinadi. Xulosa qismida kambagʻallikka qarshi kurashda tizimli, barqaror va inkluziv strategiyalarning zarurligi asoslab berilgan.