(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Respublikada xizmat ko‘rsatgan jurnalist Ra’no Zaripovaning “Abdulla Oripovning tarjimonlik mahorati” ilmiy maqolasi ukrain va o‘zbek adabiyoti o‘rtasidagi go‘zal ko‘priklardan biri deyilsa arziydi. Lesya Ukrainka go‘zal, erkparvar, ozodlikka chorlovchi asarlari bilan faqatgina ukrain adabiyotida emas, balki butun jahon adabiyotida ma’lum-u mashhur. Ukrainada bolalarga atab yozilgan asarlar uchun Lesya Ukrainka nomidagi Davlat mukofoti beriladi.