(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Tezisda Oʻzbekiston Respublikasi oliy ta’lim tashkilotlarida (OTT) ijtimoiy-tadbirkorlik muhitini baholashning dolzarb masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi – OTTlarning ijtimoiy-tadbirkorlik salohiyatini rivojlantirishga ta’sir etuvchi tashqi va ichki omillarni tahlil qilish, ularni baholashning ilmiy uslubiyatini ishlab chiqish va taklif etishdir. Ishda McKinsey matritsasi, ekspert baholash usullari, SWOT-tahlil va statistik metodlardan foydalanilgan. Natijada, OTTlarning raqobatbardoshlik darajasi va jozibadorligini aniqlash uchun integral koʻrsatkichlar taklif etilgan, shuningdek, tadbirkorlik muhitini rivojlantirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.