(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu ishda teng oraliqli tugunlar asosida Nyuton interpolyatsion ko‘phadini qurish va uning aniqligini baholash masalasi ko‘rib chiqiladi. Asosiy e’tibor dasturlash tillaridan (masalan, Python, C++, yoki MATLAB) foydalanib, algoritmlarni samarali shakllantirish va natijalarni vizualizatsiya qilishga qaratilgan.