(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
O‘zbekiston iqtisodiy taraqqiyotining zamonaviy bosqichida davlat korxonalari muhim strategik rol o‘ynab kelmoqda. Ular mamlakat iqtisodiy xavfsizligini ta’minlash, ijtimoiy barqarorlikni mustahkamlash, sanoatni rivojlantirish va aholi turmush darajasini oshirishda beqiyos ahamiyat kasb etadi.