(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Nutq madaniyati shaxsning boshqa odamlar bilan aloqalarida o‘z-o‘zini namoyon qilish instrumenti bo‘lib hisoblanadi, muloqot madaniyati esa mutaxassis tomonidan oldingi muloqot tajribasidan yig‘ilgan va muloqot vaqtida qo‘yilgan maqsadga erishish uchun qo‘llaniladigan xatti-harakatlarni aks ettiradi