(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Shaxs rivojlanishida muhim bosqich bo‘lgan ota-onalik rolini o‘zlashtirish jarayoni shaxsdan hayotda katta o‘zgarishlar qilishini talab qiladi. Odatda ota-ona bo‘lish shaxs o‘z-o‘zini anglash jarayonini tezlashtiradi hamda turli xil mas’uliyatlarni paydo qiladi. Ushbu jarayon bo‘lajak ota-onalarda bolani tarbiyalash, uni parvarish qilish, sog‘ligiga e’tiborli bo‘lish singari mas’uliyatlarni yuklashdan tashqari, o‘z hayoti, motivlari, qiziqishlarini o‘zgartirishni talab qiladi.