(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Yosh futbolchilarda funksional assimmetriya, ya’ni dominant va nondominant oyoqlar o‘rtasidagi farq, to‘pni boshqarish texnikasini rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Futbolchilarning ko‘plab mashg‘ulotlari faqat dominant oyoqqa qaratilgan bo‘lib, nondominant oyoqni rivojlantirishga yetarlicha e’tibor berilmaydi. Bu esa futbolchilarning o‘yindagi texnik samaradorligini pasaytiradi