(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini xalqaro baholash dasturlariga tayyorlashdan oldin ushbu dasturlar topshiriqlariga yaqin bo‘lgan vazifalarni ishlatish orqali o‘quvchilardagi ijdoiy fikrlashni shakllantirish usullari, mavjud muammolar va ularga yechim ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilib beriladi.